Monday, December 26, 2005

Goedkoper boodschappen doen

Wat kost een kar vol boodschappen bij Dirk? En bij Plus, AH of Super de Boer? De nog altijd voortwoekerende prijzenoorlog in de supermarktbranche maakt het bijhouden van de prijsverschillen een lastige klus. Winkelwaar vergelijkt wekelijks de prijzen van de supermarkten aan de hand van een zelf samen te stellen boodschappenlijst. Op de website staat ook een overzicht van recente aanbiedingen. Desgewenst kun je het zoeken beperken tot je eigen regio. Bij binnenkomst word je meteen verwelkomd door de grootste aanbiedingen van de dag. Dat wordt geld besparen!

Telefoonterreur: vechten of vluchten?

Wie moedeloos wordt van verkooptelefoontjes kan twee dingen doen: vechten of vluchten. Wie wil vechten stelt de telefonische verkoper lastige tegenvragen en probeert het initiatief tijdens het gesprek over te nemen. Handige, en tegelijkertijd hilarische tips hiervoor staan op de website EGBG Tegenscript: "Vindt u het soms niet leuk om met mij te praten?"

Maar vluchten kan natuurlijk ook. De Stichting Zelfregulering Direct Marketing (SZDM) biedt via de website Infofilter een formulier aan waarmee de consument aangeeft niet gebeld te willen worden door telefonische verkopers. Die wens wordt overigens alleen gehonoreerd door de leden van SZDM.

Paradijsje voor gitaristen

Akkoorden en teksten van meer dan tienduizend liedjes, een online generator die laat zien hoe je je vingers moet zetten voor alle denkbare akkoorden, een stukje theorie (toonladders, transponeren) ... de website Tabsrus is een waar paradijs voor gitaristen. De zoekmachine biedt snel toegang tot de gewenste informatie en het ziet er ook nog eens allemaal rustig en verzorgd uit!

Friday, December 09, 2005

Nederland 4

We hadden al Nederland 1, 2 en 3. Alsof dat nog niet genoeg is is er nu ook Nederland 4. Het betreft geen gewone zender, maar een website waarop de publieke omroep internetuitzendingen verzorgt via een aantal themakanalen, zoals Consumenten TV, Museum TV en Dier en Natuur TV. De uitzendingen zijn beschikbaar voor Windows Media en Real Player.

Saturday, December 03, 2005

Oma weet raad

"Pan aangekookt? Vul hem met een laagje water en een behoorlijke lading keukenzout. Pan op het vuur zetten en laten koken. Daarna afwassen en hij is weer als nieuw." Deze en veel meer tips over het huishouden, gezondheid en de tuin staan op de website 'Oma weet raad'. Leuk initiatief. Wel jammer dat een goede navigatie en zoekmogelijkheid ontbreken.