Wednesday, May 03, 2006

Hitlijsten

Wie stond er in 1979 op 1 in de TROS Top 50? En wat waren de troetelschijven in 1971? In het Popdossier vind de echte liefhebber veel informatie over hits en tips uit de muziekgeschiedenis. De website heeft ook een actuele eigen top 75 gebaseerd op verkoopgegevens, legale downloads en airplay op diverse radiozenders. De bekendste Nederlandse hitlijst - Veronica’s Top 40 - is overigens niet vertegenwoordigd.

De wereld in beeld

Hoe orden je een enorme stapel foto’s van mooie en minder mooie plekjes in de wereld? Nou, geografisch bijvoorbeeld. Dat is precies wat de website Whoopy doet. Klik op een kaart van de wereld om de foto’s te ontdekken. Als bezoeker kun je zelf foto’s toevoegen van je eigen omgeving of favoriete vakantieplek.

Cursussen Duits en Spaans

Schönes Wetter, nicht? Hier ist es aber gemütlich! Als goede Nederlander spreek je met veel inzet en op een vriendelijke manier de taal van het land waar je te gast bent. Voetballiefhebbers die komende zomer naar het WK Voetbal in Duitsland gaan, kunnen zich voorbereiden via de website van de KNVB. Onder de kop ‘Multimedia en fun’ staat een praktische cursus Duits. Het gaat om eenvoudige zinnetjes, die zowel in geschreven als gesproken vorm gepresenteerd worden. De cursus is ook als geheel te downloaden en op cd te branden. Handig voor onderweg.

Teleac biedt een beginnerscursus Spaans op haar website met geluidsfragmenten en opdrachtjes.